Tarih: 26.04.2024 18:38

Resmi Gazete'de Yayınlandı! 36 Bin sağlık personeli alınacak

Facebook Twitter Linked-in

Denizli haber- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bakanlık bünyesine 36 bin yeni sağlık personeli alınacağını duyurdu. Bu duyurunun ardından Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı, 36 bin sözleşmeli sağlık personelinin istihdamı için adımlar resmiyet kazandı.
Bu gelişmelerin ardından, 2024 Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu ve kadro-branş dağılımıyla ilgili araştırmalar hız kazandı. Adaylar, alımla ilgili detayları öğrenmek ve başvuru sürecine hazırlanmak için bilgi edinmeye yoğun ilgi gösteriyor.

Hangi Braşlarda alım yapılacak?

Denizli gündem- Karara göre, 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip istihdam edilecek. Bu dağılımla birlikte Sağlık Bakanlığı'nın personel alımında farklı sağlık branşlarına yönelik ihtiyaçları karşılanacak.İstihdam edilecek personelin dağılımına göre, biri acil sağlık hizmetlerinde, yedisi ilçe sağlık müdürlüğü/toplum sağlığı merkezlerinde, sekizi sağlık evlerinde, ve 35 bin 984'ü ise yataklı tedavi birimlerinde görev alacak. Bu dağılımla birlikte sağlık personelinin farklı alanlarda hizmet vereceği belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —